امیر کرمزاده، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان در یادداشتی نوشت: بیتردید امروزه سخن راندن از لزوم حفاظت از میراث ارزشمند فرهنگی، توسعه صنعت پاک گردشگری و ترویج هنرهای دستی و سنتی نیاکان در این استان پهناور شاید سخنی تکراری به شمار آید، لکن اهمیت این موضوع آنگاه روشن میشود که نگاهی هرچند گذرا به وضعیت کنونی استان اصفهان داشته باشیم.
طی بیش از نیم سده گذشته صنعت و پیشتر از آن کشاورزی بهویژه از ازمنه گذشته بهعنوان محورهای توسعه استان اصفهان مطرح بود و سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در کنار این امور با گامهای هرچند کوچک حرکت میکرد، لکن با افزایش سریع جمعیت از یکسو و قالب شدن پدیده خشکسالی که هماینک در حدود ۲۵ سال است که گریبان این استان را رها نمیکند، همچنین بروز پدیده آلودگی هوا ناشی از زندگی ناقص ماشینی از سوی دیگر و در نهایت تخلیه شدن تدریجی آبخوانهای دشت بزرگ اصفهان و بروز پدیده فرونشست، همگان را به این نتیجه رساند که نهتنها حیات اجتماعی مردم بلکه امتداد حیات فرهنگی و تمدنی استان تمدن ساز اصفهان نیز دچار مشکلات اساسی شده است.
با روی کار آمدن دولت چهاردهم و استقرار استاندار جدید که پیشینه ارزشمندی در حوزههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارد، امیدها برای توجه ویژه به این حوزهها دوباره احیا شد، بهگونهای که ایشان در روز معارفه خود صراحتاً بر نقش گردشگری در سیاستگذاریهای خود تأکید کرد و سپس در نوبتهای مختلف و در همایشها و نشستهای گوناگون صراحتاً تأکید کرد، محور اول توسعه استان در ایام فعالیت او گردشگری خواهد بود.
این صداقت کلام که در نشستهای مختلف به این صورت بیان شد در کنار حضور فعال استاندار در نشستها، آیینها و همایشهای مربوط به گردشگری اثبات کرد که او در این امر ثابتقدم است، کما اینکه حضور او در آیین افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی اصفهان و تأکید دوباره بر نقش طراز اول گردشگری در توسعه استان بر این امیدواریها میافزاید.
بااینحال استاندار اصفهان در اقدامی عملی بهمنظور توسعه پایدار گردشگری در طی چند هفته گذشته دستور تشکیل شورای راهبردی توسعه گردشگری و صنایعدستی را صادر و تأکید کرد که این شورا با حضور نخبگان علمی، فعالان گردشگری و هنرمندان و هنرورزان صنایعدستی استان تشکیل شود.
اولین نشست این شورا در عصرگاه جمعه هفته گذشته تشکیل و بیش از چهار ساعت به درازا کشید و تمامی صاحبنظران در حوزههای مختلف نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند.
آنچه در پرتو این نشست پرداختن به آن از اهمیت ویژه برخوردار است را میتوان در چند زمینه بدین شرح عنوان کرد:
- نشست شورای راهبردی با حضور استاندار علیرغم تمامی مسائل و مشکلات پیش رو بهصورت ماهانه برگزار و اعضا بهصورت ثابت در این نشست حضور مییابند.
- در این نشست مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهعنوان دبیر این شورا انتخاب و مقرر شد تا امور اجرایی این شورا با همکاری این ادارهکل انجام شود.
- با توجه به اهمیت موضوع و همچنین گستردگی مسائل، مقرر شد تا کمیتههای تخصصی بهعنوان زیرمجموعه این شورا به مدیریت این ادارهکل تشکیل و مسائل مختلف در وهله اول احصا شده و سپس اعضا شورا و کمیتهها به فراخور تخصص خود نسبت به ارائه راهحلهای مختلف برای مسائل پیش روی استان انتخاب شوند.
- پس از ارائه راهحلها توسط کمیتهها و تصویب نهایی در شورای راهبردی، تمامی مباحث بهمنظور اجرا به مسئولان اجرایی استان ارجاع خواهد شد.
- مقرر شد تا شوراهای توسعه گردشگری و صنایعدستی، متناظر شورای راهبردی استان در تمامی ۲۸ شهرستان استان تشکیل و این شوراها نیز فعالیتهای خود را از طریق ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان پیگیری کنند.
با توجه به تشکیل این شورای راهبردی، امید میرود تا فعالیتها در حوزههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بهتر از گذشته نهادینهشده و امیدواریم تا بتوانیم از این طریق این حوزهها به پیشران توسعه اقتصادی و فرهنگی استان تمدن ساز اصفهان در آینده تبدیل شوند.
انتهای پیام/
نظر شما